Η ποινική δικαιοσύνη είναι ένας επιδραστικός, εκτός πλαισίου τομέας όπου μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Σε καθημερινή βάση, οι επαγγελματίες της ποινικής δικαιοσύνης εργάζονται σκληρά για να προστατεύσουν το χώρο στον οποίο υπηρετούν. Αξιωματικοί επιβολής του νόμου, ποινικοί ανακριτές, κυβερνητικοί πράκτορες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δικαστικοί υπάλληλοι είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τις πολλές αφοσιωμένες σταδιοδρομίες που συνθέτουν το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μας. Φυσικά, όσο συναρπαστικός κι αν είναι αυτός ο τομέας, η εργασία στην ποινική δικαιοσύνη μπορεί να είναι προκλητική και απαιτητική μερικές φορές. Αυτή η σημαντική εργασία απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες, ιδιότητες και εκπαίδευση για να διαπρέψετε στη δουλειά.


Στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης, θα είναι δουλειά σας να παρακολουθείτε και ναπροστατεύετε όσους έχουν ανάγκη. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να είστε κάποιος που ευδοκιμεί σε ένα περιβάλλον που σας επιτρέπει να αναλαμβάνετε δράση και να λαμβάνετε αποτελεσματικές αποφάσεις. Πάντα ψύχραιμος, πρέπει να έχετε το θάρρος να αναλάβετε μια κατάσταση. Θα χρειαστεί να είστε σε θέση να εμπλέκεστε με κριτική σκέψη και να διαμορφώνετε δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Αυτές οι δεξιότητες μπορούν να προέρχονται από την πολυετή πείρα στον τομέα και επίσης να βελτιώνονται και αναπτύσσονται από την συνεχή εκπαίδευσή σας στην ποινική δικαιοσύνη.


Φυσικά, οι συγκεκριμένες δεξιότητες ποινικής δικαιοσύνης που θα χρειαστείτε θα εξαρτηθούν από την επαγγελματική σας πορεία. Ενώ οι τεχνικές απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα με το ρόλο, υπάρχουν κοινές δεξιότητες που πρέπει να έχει κάθεεπαγγελματίας ποινικής δικαιοσύνης πριν ξεκινήσει την καριέρα του. Υπάρχουν επίσης ευέλικτες, «καλές» τεχνικές δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους τους ρόλους της ποινικής δικαιοσύνης.


Ο τομέας της ποινικής δικαιοσύνης παρέχει εκτεταμένη προ-απασχόληση και συνεχήεκπαίδευση σε όσους ασχολούνται με το ποινικό δίκαιο γενικότερα. Διάφορεςακαδημίες κατάρτισης, καθώς και εσωτερικά προγράμματα κατάρτισης, βοηθούν καιπροετοιμάζουν επαγγελματίες ποινικής δικαιοσύνης για τα καθήκοντα και τις ευθύνεςτου επαγγέλματος.


Η εστίαση της εκπαίδευσης είναι συχνά σε αυτό που αποκαλούμε «σκληρές δεξιότητες», οι οποίες είναι ειδικές δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση τωνβασικών ευθυνών της εργασίας. Για παράδειγμα, οι αμυντικές τακτικές, οι τεχνικές απόκρισης κρίσιμων περιστατικών και η ανάλυση απειλών θεωρούνται σκληρές δεξιότητες. Αυτές οι δεξιότητες απαιτούν συγκεκριμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που μπορούν να μετρηθούν μέσω μιας πληθώρας μετρήσιμων αξιολογήσεων. Οι εργοδότες στον τομέα της ποινικής δικαιοσύνης δίνουν μεγάλη έμφαση στις σκληρές δεξιότητες, και δικαίως.


Σημαντική είναι επίσης, η συνεισφορά των μεγαλύτερων και πιο έμπειρων δικηγόρων στον τομέα του ποινικού δικαίου. Ο πλούτος των εμπειριών τους, η γνώση τους και οι καλά δοκιμασμένες πρακτικές τους βοηθούν τους νέους δικηγόρους να αποκτήσουν τις γνώσεις αλλά και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταποκριθούν και να πετύχουν στον τομέα αυτό. Το ποινικό δίκαιο μπορεί να είναι ένα δύσκολο πεδίο εργασίας, αλλά οι ποινικοί δικηγόροι πρέπει να έχουν την επιμονή να προχωρήσουν και να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για τον πελάτη τους. Το ποινικό δίκαιο ως επάγγελμα δεν είναι για όλους και οι ποινικοί δικηγόροι δεν πρέπει να παραβλέπουν αυτό για το οποίο αγωνίζονται.