Ο νομικός τομέας δεν αποτελείται μόνο από δικηγόρους και αίθουσες δικαστηρίων- πρόκειται για μια ομάδα επαγγελματιών που συνεργάζονται, και ένα μεγάλο μέρος αυτής της ομάδας είναι το γραμματειακό προσωπικό, ιδίως οι δικηγορικοί υπαλλήλοι. Με γνώμονα τη συγκεκριμένη διαπίστωση, στο European Legal Training Centre (ELTC), σχεδιάσαμε και υλοποιούμε με επιτυχία το Πιστοποιητικό Δικηγορικών Υπαλλήλων, ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση από δικηγορικές εταιρείες που αναζητούν γραμματειακό προσωπικό με καλή γνώση των νομικών διαδικασιών και πρακτικών.

Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε αυτό το πρόγραμμα σπουδών είναι απλός και συνάμα σημαντικός. Λαμβάνουμε τακτικά αιτήματα από δικηγορικά γραφεία που αναζητούν γραμματειακό προσωπικό το οποίο όχι μόνο κατανοεί το νομικό σύστημα αλλά διαθέτει και τις πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για να ευδοκιμήσει σε ένα περιβάλλον δικηγορικού γραφείου. Αυτές οι εταιρείες δεν αναζητούν απλώς οποιοδήποτε γραμματειακό προσωπικό, αλλά αναζητούν άτομα που έχουν μια κατανόηση των νομικών διαδικασιών και των μοναδικών απαιτήσεων της εργασίας σε ένα δικηγορικό γραφείο.

Το πρόγραμμα σπουδών μας έχει σχεδιαστεί για να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες με βασικές δεξιότητες και γνώσεις που εκτιμώνται ιδιαίτερα στον νομικό τομέα. Καλύπτονται τα πάντα, από την ολοκληρωμένη κατανόηση του κυπριακού δικαίου, η οποία είναι ζωτικής σημασίας λόγω των ιδιαίτερων ριζών του αστικού δικαίου, μέχρι πρακτικές δεξιότητες όπως η νομική έρευνα, η συγγραφή και η τεκμηρίωση, όλες προσαρμοσμένες στα ειδικά πρότυπα της Κύπρου.

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι ένας άλλος ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματός μας. Σε μια δίγλωσση χώρα όπως η Κύπρος, η γνώση τόσο της ελληνικής όσο και της αγγλικής γλώσσας είναι ζωτικής σημασίας. Περισσότερο από αυτό, εστιάζουμε στην αποτελεσματική επικοινωνία - το είδος που εξασφαλίζει σαφήνεια και ακρίβεια είτε πρόκειται για πελάτες, είτε για δικηγόρους, είτε για δικαστικό προσωπικό.

Οι οργανωτικές δεξιότητες, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η τεχνολογική επάρκεια αποτελούν τη βάση της αποτελεσματικής διαχείρισης ενός δικηγορικού γραφείου. Στο πρόγραμμά μας, δίνεται έμφαση στη σημασία αυτών των δεξιοτήτων για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας ενός δικηγορικού γραφείου, ιδίως στη σημερινή ψηφιακή εποχή, όπου τα ψηφιακά εργαλεία επικοινωνίας έχουν γίνει ο κανόνας.

Εμβαθύνουμε επίσης στις ηθικές πτυχές της νομικής εργασίας. Η κατανόηση και η τήρηση της νομικής δεοντολογίας και η διατήρηση της εμπιστευτικότητας είναι υψίστης σημασίας στον νομικό τομέα. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από απλή θεωρία. Πρόκειται για την εμπέδωση της αίσθησης του επαγγελματισμού και της υπευθυνότητας.

Μια πτυχή που κάνει το πρόγραμμα μας ξεχωριστό είναι η δέσμευσή μας να παρέχουμε ευκαιρίες σε ανέργους που επιθυμούν να εισέλθουν στον νομικό τομέα. Πιστεύουμε ότι όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ακολουθήσουν μια καριέρα στον τομέα της νομικής και το μάθημά μας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι προσιτό και σχετικό, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο του καθενός.

Με λίγα λόγια, το Πιστοποιητικό μας για Δικηγορικούς Υπαλλήλους δεν αφορά μόνο τη μάθηση, αλλά και το άνοιγμα των δρόμων για νέες ευκαιρίες στον νομικό τομέα. Είτε είστε δικηγορικό γραφείο που επιθυμεί να ενισχύσει τις ικανότητες της ομάδας του είτε ένα άτομο που φιλοδοξεί να εισέλθει στον νομικό τομέα, αυτό το μάθημα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας. Είναι ένα βήμα προς τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ νομικών γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων, διασφαλίζοντας ότι οι δικηγορικές εταιρείες έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένους επαγγελματίες και τα άτομα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη νομική σταδιοδρομία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο Info@eltrc.com ή στο 70088871 ή μέσω της ιστοσελίδας μας εδώ